Wie zit er nu achter de webshop Lief en Teer? 

Ik ben Ineke Stout: 29 jaar en getrouwd met Augustijn. In 2017 werden wij ouders van onze dochter Rosemarijn. In 2020 volgde onze zoon Luc, na een wat langer traject in het ziekenhuis. In april 2022 kregen we ons derde kindje, een dochter: Thamar. Ook voor haar moesten we een fertiliteitstraject in. In het dagelijks leven sta ik voor de klas op de basisschool als juf Engels op twee scholen, maar ik ben dus ook het gezicht achter de webshop én de blog The Stout Journal.

Eigenlijk is het daar allemaal mee begonnen. Ik ben altijd al dol op schrijven geweest en besloot er mijn werk van te maken. Sinds 2018 bestaat mijn blog. Onder andere deel ik daar persoonlijke verhalen, artikelen over opvoeding, gezondheid en eten, baby en kids, maar ook zeker over PCOS. 

PCOS is een hormonale stoornis die zo’n 10% van de vrouwen heeft. PCOS kan heel veel verschillende klachten geven, waaronder ook onvruchtbaarheid of het feit dat je moeilijker zwanger kunt worden. Ik worstel er zelf mee, maar merk ook dat ik echt de enige niet ben. Sinds ik erover ben gaan schrijven, hoor ik erg veel verhalen van andere vrouwen die het er moeilijk mee hebben en moedeloos worden van de klachten die ze ervaren. Ik voelde dat ik daar iets mee moest. Maar wat?
Toen ik om mij heen steeds meer verhalen hoorde over verdriet binnen gezinnen door miskramen, kindverlies, vruchtbaarheidsproblemen en de eenzaamheid die je als zwangere vrouw of kersverse moeder kunt ervaren, besloot ik dat ik een stukje aandacht en erkenning wilde neerzetten voor iedereen die het nodig heeft. Zo is de webshop tot stand gekomen.

In het kort

Via mijn blog The Stout Journal en de webshop Lief en Teer wil ik hoop en ondersteuning bieden aan vrouwen met moeilijkheden rondom hun kinderwens, hun vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap, bevalling en kindverlies. Dit doe ik door kennis te delen en liefdevolle producten beschikbaar te stellen. 

Winkelwagen
Scroll naar boven